Snelle wifi, grote paskamers en jeans meteen op maat geknipt bij Hudson's Bay

De gevel van Hudson's Bay in Maastricht.© De Limburger/Peter Schols

Hudson’s Bay wil direct een eigen plek veroveren in het Nederlands winkellandschap. Dat hoopt de nieuwe warenhuisketen te doen met extra diensten als een kapperszaak en een verstelservice waar bijvoorbeeld spijkerbroeken meteen op maat worden gemaakt.

ANP

Vandaag opent de eerste zaak in Amsterdam. Volgende week donderdag gaat het filiaal aan de Grote Staat in Maastricht open.

De vergelijking met de iets chiquere Bijenkorf, die in Maastricht in een aangrenzend pand zit, of de failliete V&D, die vroeger in hetzelfde gebouw zat, is snel gemaakt. Manager Edo Beukema, die verantwoordelijk is voor de expansie van de keten in Europa, benadrukt tijdens een persbezichtiging in Amsterdam dat de zaak toch echt een andere insteek heeft.

Service"We willen ons onderscheiden met onze service." Daarbij horen volgens hem onder meer dingen als een snelle wifi-verbinding, grote paskamers, een app en een horlogereparatiestation. Ook ademt het over vier panden uitgespreide warenhuis aan het Rokin een andere sfeer, met zijn aankleding en industriële wanden.

SneakerafdelingDe licht en ruim opgezette winkel in Amsterdam richt zich primair op 18- tot 38-jarigen. Dat is onder meer te merken aan het assortiment, zoals een ruime sneakerafdeling, maar ook aan oplaadkluisjes voor telefoons, zoals die ook op festivals zijn te vinden.

Elke vestiging krijgt volgens Beukema zijn eigen identiteit. Zo is in de winkel in Amsterdam - de grootste, maar net iets kleiner dan de Bijenkorf - meer rekening gehouden met toeristen. Ook is Hudson's in Nederland volgens Beukema wat hipper dan in Canada, waar de keten zijn oorsprong heeft.

NacaratDat is ook te merken aan het op Tel Aviv geïnspireerde restaurant Nacarat van topkok Ron Blaauw, bovenin met uitzicht over de stad. Het restaurant is de hele dag open, maar schakelt 's avonds een tandje bij met hardere muziek en een uitgaanssfeer.

De winkel in Amsterdam is nog niet helemaal af. De ingang via de kelderverdieping is nog niet gereed, maar dat komt omdat de Noord-Zuidlijn waar die op uit zal komen pas volgend jaar af is. Ook gaat het vierde pand, met kinderkleding, pas later open.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal