Zwerm agressieve hoornaars valt groep wandelaars en hond aan

© RV

Een groep wandelaars is maandagavond in Eindhoven aangevallen door agressieve hoornaars. Sommige mensen werden meer dan twintig keer gestoken door de beesten. Een van de slachtoffers was even vermist. Hij dook later zelf op in het ziekenhuis. Ook een hond werd slachtoffer.

AD

Drie bezoekers van het park zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en zijn daarna naar een huisartsenpost gegaan. Eén persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Met het viertal gaat het volgens de zegsman naar omstandigheden goed. Ze moeten uit voorzorg in verband met een eventuele allergische reacties nog wel een aantal uren in het ziekenhuis blijven. Naast de wandelaars is er ook een hond gestoken.NestMeerdere ambulances en de brandweer waren ter plaatse en de omgeving werd afgezet. De locatie van het nest is bij de hulpdiensten bekend. Een vierde persoon die was gestoken, werd enige tijd vermist. Maar de man was volgens een woordvoerder van de gemeente Eindhoven zelf naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen.In 2006 werden zo'n honderd deelnemers aan de Beekloop in Eindhoven gestoken door hoornaars die hun nest verdedigden. Destijds verloren zelfs enkele mensen even het bewustzijn door de steken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal