Park op plaats N280 bij Designer Outlet 'veel te duur'

De N280 in Roermond gaat op de schop.© De Limburger

Een tunnel in de N280 met daarop een park als verbinding tussen outlet en stad. Een groot deel van de Roermondse ondernemers blijkt voor dit alternatieve tracé. De provincie wil er niet aan.

Gertie Driessen

De voorkeur van de Roermondse winkeliers voor een alternatieve N280 met een tunnel en daarbovenop een park, is voor de provincie als wegbeheerder geen aanleiding om van gedachten te veranderen. Hoe geweldig dit idee ook is, er is geen geld voor, laat gedeputeerde Eric Geurts weten.

TunnelDe Roermondse architect Eric Brugman kwam onlangs met het idee om het Designer Outlet te verbinden met de Roermondse binnenstad middels een groot park. Dat zou kunnen door de N280, die volgend jaar op de schop gaat, deels verdiept in een tunnelbak aan te leggen.

Op het dak van de tunnel moet een park komen. Geurts liet destijds weten het een ‘prachtig idee’ te vinden, maar het zou voor onacceptabele vertraging zorgen aangezien het tracé van de nieuwe N280 al vaststaat. De gedeputeerde wees erop dat ondernemend Roermond niet gecharmeerd zou zijn van vertraging, omdat de winkeliers al jaren klagen over de verkeersdrukte.

EnquêteDesondanks blijkt een groot deel van die winkeliers voor het alternatieve plan, zo wijst een enquête nu uit. Die is uitgezet door een drietal ondernemers dat zich onder de noemer ‘verbonden stad’ sterk maakt voor het alternatieve plan. Van de 450 rondgebrachte enquêtes zijn er 190 geretourneerd, waarvan 159 vóór het parkplan. Voor provincie en gemeente geen reden om tot een ander inzicht te komen. Net zomin als de vertraging als gevolg van bezwaren tegen het huidige tracé reden is het alternatief alsnog nader te bestuderen. "Dat kost zeker 50 miljoen extra en dat geld hebben we niet." De provincie is wel bereid één of twee miljoen te stoppen in een betere verbinding outlet-binnenstad.

Dat hoeft wat Geurts betreft niet per se een voetgangersbrug te zijn. "Wij staan open voor alle ideeën."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal