'Limburger stuurt minst vaak verjaardagskaartje, maar wel op tijd'

© iStock

Limburgers sturen van alle Nederlanders het minst vaak een verjaardagskaartje, maar als ze het doen zijn ze in ieder geval wel op tijd. In Zeeland worden verjaardagen het vaakst vergeten.

Redactie

Dat blijkt althans uit cijfers van online wenskaartenshop Kaartje2go. Het bedrijf becijferde dat er in onze provincie per hoofd van de bevolking het minste aantal verjaardagskaarten verstuurd worden. In Friesland worden de meeste kaarten verstuurd.

VergetenUit de cijfers blijkt ook dat Zeeuwen het vaakst verjaardagen vergeten. Daar bestaat 15 procent van het totaal aantal verjaardagskaarten uit berichten met de teksten als 'te laat' of 'sorry... verjaardag vergeten'. In Limburg is dat slechts 4 procent en in Gelderland zijn ze het meest attent met minder dan 1 procent.

Mannen vaak te laatMaar liefst 80 procent van de kaartjes wordt door vrouwen verstuurd. Mannen sturen naar verhouding vaker een 'te laat kaart'.

Webwinkel Kaartje2Go, opgericht in 2006, verstuurt naar eigen zeggen meer dan 10 miljoen kaarten per jaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal