Zoektocht naar jongens die Amber in elkaar sloegen verloopt moeizaam

Print
Zoektocht naar jongens die Amber in elkaar sloegen verloopt moeizaam

Afbeelding: Facebook

Twee dagen nadat Amber Terwingen (18) op een feestje in Kaulille, vlak over de provinciegrens bij Weert, in elkaar werd geslagen, konden de daders nog niet worden geïdentificeerd.

Wel zou er al een aantal tips bij de politie zijn binnengekomen. Amber zelf wordt donderdag geopereerd. Ze hield aan de mishandeling een gebroken neus, een afgebroken tand, een hersenschudding en een gekneusde oogkas over.

Getuigen
Hoewel er zaterdagnacht 2.000 feestgangers aanwezig waren op ‘Bal Tropical’ loopt de zoektocht naar de jongens die Amber in elkaar sloegen bijzonder moeizaam. Een groep van vijf jongens nam de 18-jarige studente onder handen nadat zij het voor haar homoseksuele vriend had opgenomen. De Maasmechelse was weerloos tegen vijf volwassen mannen en raakte zwaargewond. “We zijn nog altijd volop op zoek naar de daders, alle tips van getuigen blijven welkom”, zegt Ambers beste vriend Mathijs. “Er stonden tientallen mensen te kijken. Iemand moet toch iets gezien hebben? Misschien durven sommigen niet naar de politie te stappen?”

Foto’s bekijken
Organisator Joris Peeters van Bal Tropical nam maandag alvast contact op met het slachtoffer. “Hier liepen zaterdag twee fotografen rond. Ik heb aan haar laten weten dat ze die beelden kan bekijken. Misschien herkent ze de daders wel.” Mathijs en Amber zijn van plan om de foto’s in de loop van de week onder de loep te nemen. “Amber heeft nu in de eerste plaats rust nodig”, gaat Mathijs verder. “Ze is er slecht aan toe. Zowel fysiek als mentaal heeft ze het erg moeilijk. Komende donderdag wordt ze aan haar neus geopereerd. Daarnaast heeft ze bijzonder veel last van de zware hersenschudding die ze aan de afranseling heeft overgehouden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen