‘Meer voorlichting op scholen en moskeeën tegen radicalisering’

Print
‘Meer voorlichting op scholen en moskeeën tegen radicalisering’

De moskee in Roermond. Afbeelding: De Limburger/Franco Gori

Het proefproject waarbij mensen uit de moslimgemeenschap op Limburgse scholen en moskeeën voorlichting geven over radicalisering krijgt hoogstwaarschijnlijk een vervolg.

Dat meldt gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen (SP) aan Provinciale Staten. In 2015 werd gestart met de pilot in Sittard en Maastricht. Het is een initiatief vanuit de islamitische gemeenschap nadat radicaliserende jongeren uit Maastricht in 2014 naar Syrië vertrokken.

Zo’n twintig sleutelfiguren uit de moslimgemeenschap zijn opgeleid en hebben in 2016 en dit jaar voor de klas gestaan. Aan ouders, leraren en jongeren hebben ze, ook in moskeeën, voorlichting gegeven over hoe signalen van radicalisering kunnen worden herkend en hoe daarmee omgegaan moet worden.

Evaluatie
In totaal zijn er tot nu toe dertig bijeenkomsten gehouden, ruim 1700 mensen zijn bereikt. Dit najaar volgt nog eens een zelfde aantal sessies. Een officiële evaluatie wordt nog gehouden. Maar omdat er zo veel vraag naar is, verwacht Van Rijnsbergen dat het project wordt voortgezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen