Advocaat wil verdachte van moord op baas shishacafé voorlopig vrij

© De Limburger

De 24-jarige Karim S. uit Stein hoeft volgens zijn advocaat niet langer in voorlopige hechtenis te zitten voor de moord in februari dit jaar op shishacafébaas Hafed Merkikou uit Geleen. Het was een poging tot inbraak die uit de hand is gelopen, daar staat hooguit een halfjaar voor, stelt advocaat Guy Weski.

Benti Banach

Officier van justitie David van Kuppeveld heeft een hele andere mening: S. heeft een trottoirband door het slaapkamer van Merkikou gegooid en is naar binnen gegaan samen met medeverdachte V. uit Heerlen, die gewapend was met een jachtgeweer. V. heeft één keer geschoten en de eigenaar van het shishacafé op de Sittardse markt daarbij gedood. En daar is S. strafrechtelijk verantwoordelijk voor, aldus Van Kuppeveld.

Vrijdag beslissingDe rechtbank in Maastricht besluit vrijdag of S., de 40-jarige V. en de 30-jarige R. uit Maastricht voorlopig worden vrijgelaten. R. wordt ervan verdacht voor V. en het voertuig te hebben gezorgd. Ook wordt vrijdag duidelijk of er nog meer getuigen worden gehoord, zoals de vriendin van Merkikou. Advocaat Weski heeft daar om gevraagd. De inhoudelijke behandeling van de moord op Merkikou zal pas in februari volgend jaar plaatsvinden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal