Politie rolt professionele wietkwekerij in bedrijfspand op

© Istock

De politie heeft dinsdagochtend een professionele hennepkwekerij aangetroffen in een leegstaand bedrijfspand aan de Wethouder Sangerstraat in Beek. Een man die in het pand aanwezig was, is aangehouden.

Redactie

Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de plantage, die zich in de kelder van het pand bevond.

Er was zichtbaar kortgeleden geoogst, aldus de politie. Het overgrote deel van de oogstrijpe planten was al weg. Alle apparatuur is in beslag genomen en de nog aanwezige planten zijn vernietigd.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door het hoge stroomverbruik van het pand.

VakerOp het bedrijventerrein zijn de laatste tijd vaker hennepplantages ontdekt. In juni vond de politie in een loods aan de Polychemstraat ruim 2000 hennepplanten aan, verdeeld over zeven kamers. In mei werd er al een grote hennepkwekerij aangetroffen in een naastgelegen loods. Ook in die gevallen viel het hoge stroomverbruik op

Lees ook: Opnieuw grote hennepkwekerij aangetroffen in Beek

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal