Alcoholverbod bij winkelcentra vanwege overlast

© istock

Na een reeks klachten heeft Landgraaf een alcoholverbod afgekondigd voor de drie winkelcentra in die gemeente. De maatregel geldt vanaf komende donderdag.

Redactie

In en rond de winkelcentra Op de Kamp, Ubach over Worms en Schaesberg in de gemeente Landgraaf mag geen alcohol meer gedronken worden.

OverlastDat heeft de gemeente besloten naar aanleiding van overlast van luidruchtige groepen die daar regelmatig samenkomen om te drinken. Ze zijn vaak luidruchtig, spreken ongewenst personen aan en laten rommel achter.

Naast dat er geen alcohol mag worden genuttigd bij de winkelcentra is het ook niet toegestaan om aangebroken flessen, pakken en blikken met alcoholhoudende drank bij je te hebben.

BoeteHandhavers zullen bij overtredingen snel ingrijpen, zo waarschuwt het gemeentebestuur. Wie het alcoholverbod overtreedt, kan een boete krijgen van maximaal 4100 euro of in hechtenis worden genomen voor maximaal drie maanden.

TerassenOp de terrassen met een horecavergunning blijft het schenken en drinken van alcohol wel toegestaan.

De verboden gelden op deze plaatsen:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal