Van Marwijk bij winst met Saudi-Arabië zeker van WK

© EPA

Bert van Marwijk moet dinsdagavond met Saudi-Arabië winnen van Japan om zich te plaatsen voor het WK. De Nederlandse bondscoach zag concurrent Australië op het nippertje met 2-1 winnen van Thailand, waardoor het verschil nu drie punten is. Winst op de al geplaatste groepswinnaar Japan is daarom vereist voor de Saudi's. Een overwinning met één doelpunt verschil volstaat in Jeddah.

ANP

Het scheelde niet veel of de ploeg van Van Marwijk zou aan een gelijkspel genoeg hebben gehad. Australië kende in Melbourne namelijk grote problemen met Thailand, de hekkensluiter in groep B. Tomi Juric (ex-Roda JC) opende in de 69e minuut dan eindelijk de score, maar Thailand kwam in de 82e minuut op gelijke hoogte. Vier minuten later bezorgde Mathew Leckie de Australiërs alsnog de winst.

Het doelsaldo is in het voordeel van Saudi-Arabië, wat betekent dat de manschappen van Van Marwijk bij winst zeker zijn van het WK.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal