Opnieuw Blokker-winkel dicht

© ANP

Opnieuw gaat er een Blokker-winkel dicht in Limburg. Nu is het de beurt aan het filiaal in het centrum van Venlo.

Redactie

Eerder sloten Blokker-vestigingen in Maastricht, Parkstad en Maasbracht al hun deuren.OpheffingsuitverkoopOp dit moment heeft de Blokker in Venlo opheffingsuitverkoop. Het zal nog drie maanden duren voordat de winkel definitief dicht gaat. De Blokker-winkels bij Trefcenter, in het centrum van Blerick en in Tegelen blijven wel nog open.

ReorganisatieBlokker kondigde in 2015 en 2016 al aan flink te gaan reorganiseren. In 2017 wil de winkelketen zo'n honderd filialen sluiten. En daarmee zijn ze nu aardig op weg. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verder is gegaan als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Bij elkaar verdwijnen zo'n 1900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. De ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker staan al een tijdje in de verkoop.

OnrendabelDe Blokker-winkels die de deuren sluiten, zijn structureel verlieslatend en staan op voor Blokker onrendabele locaties. De circa vierhonderd vestigingen die na de ingreep overblijven, worden omgebouwd naar de nieuwste formule. Daarbij moeten assortiment, prijsstelling en beschikbaarheid van producten verbeteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal