Van Persie: drie weken aan de kant door knieblessure

© ANP/Vincent Jannink

Robin van Persie gaat ervan uit dat hij drie weken aan de kant moet blijven vanwege de blessure die hij heeft oplopen aan zijn knie.

ANP

De spits van de Turkse club Fenerbahçe heeft dit dinsdag via Twitter laten weten.

KruisbandDe medische staf van Fenerbahçe verklaarde eerder dat hij tijdens zijn rentree bij het Nederlands elftal de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft ingescheurd. De 34-jarige spits raakte donderdag als invaller geblesseerd in de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0).

Kniespecialisten"Ik baal ervan dat een verklaring over mijn blessure zonder mijn toestemming naar buiten is gebracht", aldus Van Persie. "Ik heb een lichte knieblessure, waarmee ik naar verwachting zo'n drie weken aan de kant zal staan. Dit is gebaseerd op de mening van diverse kniespecialisten, die scans hebben bekeken en testen hebben gedaan. Daarnaast kon ik ook nog doorspelen nadat ik geblesseerd was geraakt. Ik kijk ernaar uit om binnenkort de training te hervatten."AangeslagenDe Rotterdammer maakte in het Stade de France na bijna twee jaar afwezigheid zijn rentree in Oranje. Van Persie kwam na ruim een uur spelen, bij een achterstand van 1-0, in het veld voor Vincent Janssen. Hij lag al snel op de grond en liep daarna aangeslagen over het veld. "Ik kreeg een enorme zet toen ik wilde schieten, daardoor sleepte mijn been over de grond'', zei Van Persie na de afstraffing door de Fransen. "Niet prettig, die knie doet hartstikke veel pijn.'' Hij hoopte toen al dat de schade beperkt was gebleven tot een verrekking.HopenDe medische staf van Oranje concludeerde vrijdag dat Van Persie in ieder geval niet kon meedoen tegen Bulgarije en stuurde hem terug naar Istanbul. Van Persie hoopt nu eind van de maand weer op het trainingsveld te staan. Hij zou dan wellicht nog mee kunnen doen in de laatste WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlandse elftal in oktober tegen Wit-Rusland en Zweden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal