Burgers Leudal ontevreden over gemeentebestuur

© De Limburger

Het is fijn wonen in Leudal, maar de aandacht en investeringen gaan te veel naar centrumkern Heythuysen. Het gemeentebestuur presteert onder de maat.

Kitty Borghouts

Dat blijkt uit een imago-onderzoek dat bureau RenM/Matrix in opdracht van de gemeente heeft gehouden onder burgers, verenigingen en bedrijven. De resultaten werden dinsdagavond gepresenteerd.

ScoreAls woonplaats scoort Leudal een 6,8; het bestuur krijgt een 5,2 en het rapportcijfer voor de medewerkers van de gemeente is een 6,4. Vooral college van B&W en gemeenteraad krijgen in het onderzoek een slechte score. Er wordt niet meegedacht met de burgers en er wordt onvoldoende verantwoordelijkheid genomen. Ook is er onvoldoende oog voor alle kernen, de organisatie is professioneel noch verfrissend en in het gemeentehuis weet men niet wat er onder de burgers leeft, rapporteren de onderzoekers.

HardPositief zijn de ondervraagden over de baliediensten bij de gemeente - paspoort, rijbewijs en dergelijke - en de vriendelijkheid van de medewerkers. "Een harde maar realistische boodschap”, constateren college van B&W en managementteam in een eerste reactie. In vijf actiepunten heeft het college geformuleerd waaraan de komende tijd gewerkt gaat worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal