Voerendaal wil woonwagenbewoners niet op andere locatie

© De Limburger

De gemeente Voerendaal gaat niet in op het verzoek van twee woonwagenbewoners om hun chalets te verplaatsen naar een van de door hen zelf aangewezen locaties.

Rob Sporken

De twee broers Ronnie en René hadden tot gisteren de tijd hun woningen weg te halen van het eigen terrein waar ze nu staan. Het bestemmingsplan staat de opslag van grotere bouwwerken op die plek niet toe.

LijstHet duo diende vorige week een lijst met alternatieve plekken in waar ze de chalets wilden laten neerzetten, maar dat verzoek is afgewezen. “Wij creëren geen woonwagenstandplaatsen meer in Voerendaal”, aldus burgemeester Wil Houben. “En we hebben ook geen betaalbare bouwplaatsen waar ze met de chalets terecht zouden kunnen.”

LoodsDe gemeente liet eerder al weten niet meteen te zullen optreden na het verstrijken van de deadline. Ze gaat akkoord met het nieuwe voorstel van de broers de chalets leeg te halen en te demonteren, en de onderdelen vervolgens (tijdelijk) op te slaan in de loods op hun terrein. Daarvoor krijgen ze twee weken de tijd van de gemeente.

HennepHet college heeft daarvoor zowel het handhavingstraject als de sluiting van het terrein waarop de chalets staan, opgeschort. Het perceel werd eerder tot medio januari gesloten na de vondst van ruim een kilo hennep. “Aangezien het terrein dicht is, gedogen we dit”, zegt Houben. “Maar als het in januari weer open gaat, moeten de spullen binnen twee weken ook weg uit de loods.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal