Moordzaak Sven Prins: 'Fouten in verslag infiltrant'

De plek waar Sven Prins werd doodgeschoten.© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Advocaat Luc Bien zet vraagtekens bij de verslaglegging van ‘Agent A-3930’, de infiltrant die de moordzaak rond Sven Prins aan het rollen bracht.

Marco van Kampen

De raadsman staat verdachte Sergio K. bij. Hij sprak dinsdag tijdens een pro formazitting in de rechtbank in Maastricht van ‘fundamentele fouten’ in de verslagen die de undercover heeft overlegd. "De verslaglegging van de infiltrant is matig tot slecht geweest", aldus Bien. "Er is sprake van omissies en verklaringen van verdachten komen niet overeen." De officier van justitie is het daar niet mee eens. "De inzet van deze beambte is juist zeer geslaagd geweest."

Agent A-3930Agent A-3930 papte aan met de groep rond Xionel B., Sergio K. en Jurandy T., de drie hoofdverdachten van de moord op Sven Prins. Hij werd op 25 september 2015 geliquideerd in Brunssum. De undercoveractie leidde uiteindelijk tot de arrestatie van het trio. De infiltrant zelf werd deze zomer ook gehoord. Daarbij werd zijn stem vervormd en kreeg hij een ander uiterlijk. Bien gelooft overigens wel dat de agent ‘oprechte bedoelingen’ had toen hij verslag deed van de operatie.

Opheffing hechtenisDe drie verdachten zitten momenteel vast. Raadsman Bien heeft de rechtbank opnieuw verzocht om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt Sergio K. op te heffen. Hij vindt dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om hem nog langer vast te houden. De rechtbank beraadt zich over dat verzoek en komt aanstaande vrijdag met een uitspraak.

De inhoudelijke behandeling van de zaak-Sven Prins vindt in november van dit jaar plaats. Het proces wordt uitgesmeerd over vier dagen: 27/28 november en 1/7 december.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal