Jongetje in Valkenburg aangevallen door reuzenwesp

Foto ter illustratie.© iStock

Aan het Geulstrand in Valkenburg is dinsdag een voetpad afgesloten nadat een kind daar was aangevallen door een hoornaar.

René Willems

Het jongetje is twee keer gestoken door de reuzenwesp.

BestrijdingsmiddelHet nest van de hoornaars zat vlak langs het wandelpad. Medewerkers van de gemeente maakten het meteen onschadelijk door de beesten te bespuiten met een bestrijdingsmiddel.

Beschermde dierenEuropese hoornaars zijn beschermde dieren. Voor de gemeente Valkenburg is de gezondheid van wandelaars op dit moment echter het belangrijkste, laat een woordvoerster weten.

De ervaring leert dat de hoornaars de eerste dagen blijven rondvliegen in de buurt van hun oude nest. Daarmee blijft het wandelpad in het park aan de rand van Valkenburg voorlopig dicht.

PijnlijkHoornaars zijn gevreesd omdat zij hele bijenvolken kunnen vernietigen. Voor mensen zijn de grote wespen in principe ongevaarlijk. Een steek van een hoornaar kan echter heel pijnlijk zijn.

Eerder deze week werd in Eindhoven een groep joggers aangevallen door hoornaars. Verschillende lopers werden gestoken. Ook in Twente zorgde hoornaars voor veel onrust.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal