In Limburg gestolen auto gebruikt bij liquidatie in Rotterdam

De Volkswagen werd door de daders in brand gestoken.© AVROTROS

Een in Limburg gestolen auto is in Rotterdam gebruikt bij een liquidatie.

De Redactie

De witte Volkswagen Polo werd in de nacht van 17 op 18 juli gestolen in de Beatrixlaan in Maasbracht. Anderhalve maand later werd de wagen gebruikt bij de liquidatie van Ergin Basakçi, een 42-jarige man uit Hellevoetsluis. Dat blijkt uit het televisieprogramma Opsporing Verzocht, waarin de zaak dinsdagavond werd gereconstrueerd.

In brand gestokenBasakçi zat op maandagavond 28 augustus op het terras in Rotterdam toen hij werd doodgeschoten. De witte Polo stopte naast het terras, waarna een man uit de wagen sprong en het vuur opende. Terwijl omstanders het leven van het slachtoffer probeerden te redden, sloegen de daders op de vlucht. De Limburgse auto werd even later elders in Rotterdam gedumpt en in brand gestoken.

Vals kentekenToen de politie het spoor van de auto onderzocht, bleek dat de kentekenplaten vals waren. Ook was al snel duidelijk dat de eigenaar van de gestolen Volkswagen, een man uit Maasbracht, niets met de zaak te maken heeft.

Over het motief voor de liquidatie tast de recherche voorlopig nog in het duister. Ergin Basakçi laat een gezin met twee tienerdochters achter.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal