Flatmoord Maastricht: man doodgestoken om cocaïne

De vermoorde Jack Koker werd pas enkele dagen later gevonden.© De Limburger/Harry Heuts

Jack Koker werd afgelopen mei in zijn woning op de vijfde verdieping van de ANWB-flat in Maastricht met messteken om het leven gebracht. Voor de moord zitten nog twee verdachten vast.

Benti Banach

Dat zijn de 22-jarige O. uit Den Haag, die woensdag voor de rechtbank verscheen, en de 41-jarige Maastrichtenaar H., die officieel geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Daarnaast worden nog vier mensen uit Den Haag verdacht van betrokkenheid bij de moord maar zij zitten niet in hechtenis.

Op de regiezitting voor de rechtbank Maastricht werd duidelijk dat er in de nacht van 26 mei drie mensen de woning van Koker zijn binnengedrongen. Ze wilden hem bestelen van cocaïne en geld. Dat waren de twee nog vastzittende verdachten en de vriendin van de 22-jarige O.

Lees ook: Man opnieuw opgepakt voor moord in flat Maastricht

De exacte toedracht en wie van de drie dodelijke messteken heeft toegebracht, is volgens officier van justitie David van Kuppeveld nog onderwerp van nader onderzoek. "Op het mes dat in de woonkamer lag, zijn alleen sporen van het slachtoffer gevonden", aldus Van Kuppeveld. Bekend is wel dat het glas in de voordeur is gesneuveld en dat de daders er met cocaïne en een mobiele telefoon vandoor zijn gegaan. Ook andere vragen zijn voor justitie nog niet beantwoord, zoals hoe de daders Koker kenden en wisten van de aanwezigheid van de cocaïne in de woning. Het forensisch onderzoek is daarom nog in volle gang.

GeslagenAdvocate Sjanneke de Crom van O. stelt dat haar cliënt volgens het voorlopige scenario van de politie Jack Koker op het hoofd heeft geslagen, de tweede verdachte zou de messteken hebben toegebracht.

Lees ook: Twee aanhoudingen vanwege moordzaak Maastricht

O. komt uit Den Haag maar hij vertoefde enkele maanden in Maastricht waar hij volgens De Crom als staalvlechter bij de bouw van de fietsenstalling bij het station werkte. O. beriep zich woensdag op zijn zwijgrecht. Op 10 november is een nieuwe zitting waarvoor ook de 41-jarige H. uit Maastricht wordt opgeroepen. Dan zijn ook meer onderzoeksgegevens bekend.

Koker werd pas enkele dagen na de moord gevonden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal