Rowwen Hèze werkt aan album met carnavalsliedjes.

Print
Rowwen Hèze werkt aan album met carnavalsliedjes.

Afbeelding: Stefan Koopmans

Rowwen Hèze werkt aan een album met carnavalsliedjes. De dialectband begint 11 november met de nieuwe theatertournee Drie Kier Alaaf!

De groep uit America bestaat 33 jaar - 3 x 11 - en heeft dit moment aangegrepen om terug te keren naar de beginperiode van Rowwen Hèze. De band haalde in 1987 het landelijke nieuws met het carnavaleske protestlied Niks stront niks, waarbij grote buur Horst door de Americanen op de korrel werd genomen.

Beroering
Het plaatje zorgde destijds voor heel wat beroering in beide dorpen. "We weten nog steeds heel goed waar we vandaan komen", zegt Jack Poels. "Eigenlijk heeft Rowwen Hèze alles aan carnaval te danken."

Tijdens de theatertournee Drie Kier Alaaf!, die toepasselijk op de elfde van de elfde in Theater aan het Vrijthof in Maastricht begint, staat Rowwen Hèze door het hele land veertig keer op de bühne.

In de genen
De regie van de show is in handen van acteur Frank Lammers, die met zijn Brabantse roots eveneens het carnaval in de genen heeft. Inmiddels heeft Jack Poels teksten geschreven voor vijf liedjes. "Die zijn klaar en verwijzen naar carnaval. Er zit zeker vrolijkheid in. Hoempa en walsen. Het is de bedoeling dat ze op een nieuwe plaat terechtkomen die rond de start van het carnavalsseizoen wordt uitgebracht.”

Waarschijnlijk staat de band niet alleen in carnavalstijd in het theater, maar ook op het Vrijthof tijdens de 11devande11de en op de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen