Militair uit Sittard verdacht van reeks overvallen op videotheek

Print
Militair uit Sittard verdacht van reeks overvallen op videotheek

Politie bij videotheek Broadway na één van de overvallen. Afbeelding: De Limburger

Een militair uit Sittard wordt gezien als verdachte in een reeks van drie overvallen dit jaar op videotheek Broadway en mogelijk ook een poolcentrum in zijn woonplaats.

Dat bevestigt de Koninklijke Marechaussee desgevraagd, die verder niets over de zaak kwijt wil, omdat het onderzoek nog loopt. 

Nep-overval
In april werd de toen 21-jarige militair al opgepakt op verdenking van het in scène zetten van een overval op de Aldi in Born. Hij werd samen met een toen 18-jarige cassière van de supermarkt aangehouden, die bij de roofoverval betrokken zou zijn geweest. De militair zou op 30 december 2016 op de cassière zijn afgelopen en hebben geroepen dat het om een overval ging. Zij gaf hem daarop een geldbedrag, zo verklaarde het openbaar ministerie na de aanhoudingen. Bij doorzoeking van de woning van de militair werden drie gasdrukwapens gevonden. 

Videotheek
Nu blijkt dat de verdachte ook in beeld is voor drie overvallen in ruim een maand tijd op videotheek Broadway in de Sittardse wijk De Baandert begin dit jaar. De overvaller was daarbij steeds gewapend met een koevoet. De overvallen vonden in januari en februari plaats. De politie zond bewakingsbeelden hiervan uit in het tv-programma Opsporing Verzocht. In dezelfde periode werd ook een poolcentrum aan de Rijksweg in Sittard overvallen door een man met een koevoet. 

Overigens werd de Sittardse videotheek Broadway begin mei nog een vierde maal overvallen. Voor die laatste overval is een dag later al door de politie een 15-jarige jongen uit Schagen aangehouden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →