Aantal gescheiden personen het hoogst in Heerlen

Print
Aantal gescheiden personen het hoogst in Heerlen

Afbeelding: Istock

Het aantal gescheiden personen blijft maar stijgen. Nergens is het scheidingspercentage echter zo hoog als in Heerlen en het Noord-Hollandse Zandvoort. 14 procent van de Heerlenaren blijkt gescheiden.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Ook in Kerkrade (12.8 %) ligt het scheidingspercentage ver boven het landelijk gemiddelde. In Nederland wonen in totaal zo'n 1.3 miljoen gescheiden personen (9.5 %). 

Geen vertrouwen
De meest voorkomende redenen voor een scheiding zijn dat de partners op elkaar zijn uitgekeken, hun karakters botsen of dat ze geen vertrouwen meer in elkaar hebben. In zo'n 18 duizend gevallen ging het om stellen met minderjarige kinderen. De kans dat een huwelijk strandt is volgens statistiekbureau CBS zo'n 40 procent.

Het scheidingspercentage is in de gemeente Peel en Maas het laagst. Slechts 6.6 procent van de getrouwde stellen ging uit elkaar. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →