Moeder vermiste Jenny houdt hoop: ‘Geen nieuws is goed nieuws’

Print
Moeder vermiste Jenny houdt hoop: ‘Geen nieuws is goed nieuws’

Inzet: Jenny Linders uit Weert. Afbeelding: Ministerie van Defensie/Facebook

Jenny Linders (21) uit Weert vertrok een week geleden voor stage naar Sint Maarten. Gistermorgen had moeder Céline voor het laatst contact met haar.

“Om kwart over één gistermiddag stuurde ze nog een filmpje waarop je kon horen dat het al heel hard waaide. De echte storm moest nog beginnen.”

Radiostilte
Sindsdien is het echter stil. Berichten die via Whatsapp worden gestuurd, houden één vinkje. Dat betekent dat de berichten niet worden ontvangen. “We hopen dat het komt door de communicatieproblemen op Sint Maarten na de storm. Als er écht iets ernstigs was gebeurd, dan had ik inmiddels wel iets gehoord van het Rode Kruis of de politie. Aan die gedachte hou ik me maar vast.”

Oproep
Céline plaatste via de website noodweeronline.nl een oproep voor Jenny. Via Facebook kreeg ze enorm veel steunbetuigingen. “Ik word er gek van. Ik kijk niet meer en kan niet alles meer beantwoorden.” Als ze bericht krijgt van Jenny, zal ze dat wel meteen op Facebook zetten zodat iedereen gerustgesteld is, verzekert de bezorgde moeder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →