Limburgers houden contact met verwoest Sint Maarten: 'Maak me toch zorgen'

Print
Limburgers houden contact met verwoest Sint Maarten: 'Maak me toch zorgen'

Het hotel waar Evelien verblijft is op luchtbeelden te zien. Afbeelding: Ministerie van Defensie/De Limburger

Nu de verwoestende orkaan Irma Sint Maarten voorbij is getrokken wordt voorzichtig de balans opgemaakt.

Over eventuele slachtoffers op het Nederlandse deel van het eiland is nog niets bekend, zeker is wel dat de schade enorm is. 

Jenny
Langzaam komen ook de eerste geluiden over Limburgers op het Caribische eiland naar buiten. Zo maken Jenny Linders uit Weert en haar studiegenootje Jordy Stijnen uit Landgraaf het goed. Het tweetal besloot te schuilen bij de buren. 

Evelien
Trees Smeets uit Landgraaf heeft nog geen contact gehad met haar dochter. De 32-jarige Evelien woont sinds mei met haar Braziliaanse vriend op Sint Maarten. "Dinsdagnacht hadden we voor het laatst contact, toen vertelde ze dat de stroom was uitgevallen. Ze konden gelukkig schuilen in een conferentiezaal van het hotel waar haar vriend werkt", vertelt moeder Trees. Hoewel haar dochter 'zich meestal wel weet te redden in haar eentje' is ze er toch niet gerust op. "Ik maak me toch wel zorgen." 

Op luchtfoto's van het getroffen gebied is te zien dat het hotel ernstig is beschadigd. Op de Facebook-pagina van het resort laat het bedrijf weten dat het pand grotendeels is verwoest, maar dat alle medewerkers en gasten in veiligheid verkeren. 

Randy
Ook Marienel Engelen uit Weert is ernstig ongerust. Haar dochter Randy Kessels (26) werkt sinds een paar jaar in een strandtent op Sint Maarten en kon schuilen in de woning van haar baas. Afgelopen nacht liet ze met een berichtje weten dat ze niets mankeert. "Maar nu begint het pas hè", realiseert Marienel zich. "Ze zijn ingesloten en kunnen nergens naartoe. Alles is verwoest."

Zelf zou ze over een maand op bezoek gaan bij haar dochter, maar of dat door kan gaan is maar zeer de vraag.

Nancy
Nancy Nouwen uit Stramproy woont en werkt al jaren op Sint Maarten. Zij hield zich tijdens de storm verscholen in de badkamer. Donderdagmiddag kreeg de familie eindelijk weer contact via een slechte telefoonverbinding. Ze liet weten dat het goed met haar gaat.

“Nancy heeft voor 2 weken eten in huis en voldoende water. Douchen kan ze bij de buren." zegt haar moeder. De schade in haar buurt BelAir zou meevallen. 'Slechts' wat daken van huizen gewaaid en bomen als luciferstokjes omgeknakt. Er is geen stroom en slechts mondjesmaat mogelijkheid om met de buitenwereld te communiceren. Via sms krijgt ze af en toe wat informatie vanuit Nederland.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →