Bouwmarkten Formido maken plaats voor Praxis

Print
Bouwmarkten Formido maken plaats voor Praxis

Afbeelding: iStock

De bouwmarkten van Formido gaan als Praxis verder. Eigenaar Maxeda van beide doe-het-zelfketens liet donderdag weten het merk Formido geleidelijk op te heffen.

Formido, die vestigingen heeft in Maastricht en Roggel en op nog eens 79 locaties in de rest van het land, met name buiten de grote steden. Daarvan zijn negentien winkels in handen van Maxeda en de overige worden gerund door franchisers. Waarschijnlijk worden ook winkels gesloten, maar een woordvoerster kon nog niks zeggen over de gevolgen voor de werkgelegenheid. "Werknemers van eigen winkels willen we aan het werk houden, desnoods elders."

Gevolgen
De omvorming gaat twee tot drie jaar duren. De komende tijd wordt gesproken met de franchisers over de gevolgen voor hun winkels. De meesten zullen een aanbod krijgen om over te gaan naar Praxis.

Formido ruimt het veld als gevolg van een strategische evaluatie van Maxeda. Daaruit kwam naar voren dat samenvoeging van de ketens voordelen op kan leveren bij de inkoop en marketing. De meeste Formido's zullen worden omgebouwd tot Praxis, maar mogelijk worden er ook vestigingen gesloten. Daarover waren nu volgens de zegsvrouw nog geen details bekend.

Praxis heeft nu 149 winkels. Vorige week werd nog een nieuwe stadswinkel geopend in Amsterdam.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →