Wereldberoemd Maho Beach op Sint Maarten verdwenen

Print
Wereldberoemd Maho Beach op Sint Maarten verdwenen

Afbeelding: ANP

Het wereldberoemde Maho Beach in Sint Maarten is van de kaart geveegd door orkaan Irma. Het waterpeil is zo hoog dat het strand niet meer te bekennen is.

Het strand ligt vlak naast het Princess Juliana International Airport, dat ook volledig is vernietigd. KLM heeft alle vluchten voor vrijdag en zondag geannuleerd. "Afhankelijk van de situatie besluiten wij wanneer de operatie hervat kan worden. Wij proberen met KLM-passagiers op Sint Maarten in contact te treden en tot een oplossing te komen." De luchthaven heeft hiervoor onder meer contact met de Nederlandse overheid en lokale overheden.

Door laag overvliegende vliegtuigen speelde het strand zich in de kijker. Wegwaaiende parasols, stofwolken en mensen die zich moesten vasthouden. Afgelopen juli kwam zelfs een vrouw om het leven door een jetblast, een sterke luchtstroom uit de motoren van een vliegtuig.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →