Fortuna op jacht naar eerste uitzege in Emmen

Print
Fortuna op jacht naar eerste uitzege in Emmen

Afbeelding: ANP

Marco Ospitalieri rende in zijn eentje rondjes langs de lijn. En Kai Heerings trainde apart op een naastgelegen veld. Voor de rest lijkt donderdag bij Fortuna iedereen fit voor de aanstaande confrontatie tegen FC Emmen in Drenthe, waar de Sittardenaren hun eerste uitoverwinning kunnen binnenhalen.

Voor Kai Heerings gaat het nog niet echt super sinds hij deze zomer aansloot bij de selectie van Fortuna. Tot nog toe kwam hij er niet of nauwelijks aan te pas bij de Sittardenaren. En uitgerekend toen de verdediger vorige week dé kans had om als vervanger van Perr Schuurs achterin plaats te nemen, was hij ziek. Clint Essers nam de honneurs vervolgens verdienstelijk waar, wat het er voor Heerings uiteraard niet makkelijk op maakt om zijn plek in het team te veroveren. De geboren Amsterdammer is inmiddels herstellende van het virus of de bacterie die hem velde, maar trainde donderdag nog apart.

Vraagtekentje
Voor de rest is iedereen fit bij Fortuna. Al moet nog een vraagtekentje geplaatst worden bij Marco Ospitalieri. Gedurende de training trok de linksback zijn hesje uit om vervolgens in zijn eentje langs de lijn rondjes te gaan lopen. Mocht ‘Ospi’ uitvallen, dan is Stefan Askovski waarschijnlijk de meest logische vervanger, maar die speelde gisteren tijdens de training als linkbuiten. Wat betekent dat er dan waarschijnlijk het een en ander met spelers geschoven moet worden bij de Sittardenaren.

Perr Schuurs en André Vidigal waren na hun omzwervingen als jeugdinternationals donderdag weer terug op het trainingsveld in Sittard. De Turkse aanwinst Ufucan Engin is inmiddels speelgerechtigd.