'Stoppen op het hoogtepunt': VVD'er Satijn verlaat Venlose politiek

Print
'Stoppen op het hoogtepunt': VVD'er Satijn verlaat Venlose politiek

Stephan Satijn: "Voor nu is het mooi geweest." Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Wethouder en VVD-leider Stephan Satijn keert na verkiezingen in maart volgend jaar niet terug in de Venlose politiek, zo maakt hij bekend in een interview met De Limburger. Satijn werd in 2011 wethouder van Economische Zaken en was in 2014 lijsttrekker. Ondanks een verlies van vier zetels bleef de VVD toen met 8 zetels de grootste partij van Venlo.

Satijn zegt op het hoogtepunt te stoppen. "Voordat ik zelf in de spiegel kijk en concludeer dat ik het niet meer naar mijn zin heb. Voordat ik signalen krijg vanuit de raad of partij dat het beter is dat ik stop", zegt hij tegen De Limburger. Hij spreekt van een weloverwogen besluit. "Dat heb ik in maart al genomen, de zomermaanden heb ik gebruikt om er goed over na te denken", aldus Satijn. "Dat betekent dat ik me ook niet ga bemoeien met kieslijsten of mijn opvolger. Dat is aan de partij en die is sterk genoeg daar een besluit over te nemen. Ik zal ook niet op een kieslijst gaan staan."

Mooi geweest
Satijn werd in 2012 de verrassende opvolger van de naar de provincie vertrokken Mark Verheijen. De geboren Maastrichtenaar was afkomstig uit het bedrijfsleven en politiek gezien een onbeschreven blad. Of hij met zijn vertrek definitief is afgeschreven voor de politiek laat hij in het midden. "Zeg nooit, nooit. Wanneer er in de toekomst vanuit de partij een beroep op mij wordt gedaan zal ik daarover nadenken. Voor nu is het mooi geweest. Ik heb twee termijnen als wethouder prachtig werk mogen doen waar ik met tevredenheid op terugkijk."

Floriade
Als wethouder was Satijn de afgelopen jaren verantwoordelijk voor Economische Zaken. Behalve de ontwikkeling van de bedrijventerreinen voerde hij in Venlo ook de koopzondagen in. Verder kwam hij in het nieuws met lastige dossiers als de sluiting van de parkeergarages, de afhandeling van Floriade en de relatie tussen het stadsbestuur en voetbalclub VVV. Naar eigen zeggen is hij het meest tevreden over de brede economische ontwikkeling van de stad en de stappen die Venlo heeft gezet als studentenstad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →