Knokpartij op voetbalveld: 'Dit kan traumatisch zijn voor kinderen'

Archiefbeeld© iStock

De bal rolt weer en dus zien we ook weer opgefokte ouders langs de lijn. Alle campagnes en Fair Play-regels ten spijt gingen afgelopen weekend twee ouders van Roda JC onder 12 met elkaar op de vuist tijdens een oefenwedstrijd tegen Fortuna. "Dit kan een traumatische ervaring voor de kinderen zijn."

Benti Banach en Roel wiche

"Een zwarte dag voor Roda", was het eerste dat André Boessen dacht, toen hij afgelopen zaterdag getuige was van een vechtpartij tussen twee ouders van Roda JC onder 12. De jeugdtrainer van Fortuna Sittard zag dat niet alleen jonge Roda-spelers begonnen te huilen, maar ook een paar van zijn eigen pupillen.

Gebroken neusHet was een onschuldige oefenwedstrijd op het jeugdcomplex van Fortuna in Buchten. De stand was 2-2 in de derde periode toen een van de Roda-ouders een opmerking maakte over de zoon van een andere ouder. Dat leidde tot woorden en uiteindelijk tot rake klappen en een gebroken neus. De politie wil niet zeggen of er aangifte is gedaan vanwege de privacy.

De wedstrijd viel meteen stil, de spelers dropen af naar de kleedkamer. Boessen: „We zijn bij elkaar gaan zitten. Ik heb de jongens laten voelen dat we dit niet goedkeuren en ik heb ze laten praten, want dit kan een traumatische ervaring zijn.” Op de vraag ‘wat zouden jullie nu doen?’ kreeg Boessen onder meer als antwoord ‘mijn vader zou dat nooit doen’ en ‘nooit meer op de club laten komen’.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal