Drie koopavonden bij Hudson’s Bay in Maastricht

Print
Drie koopavonden bij Hudson’s Bay in Maastricht

Interieur van een Canadese vestiging van Hudson's Bay. Afbeelding: Hudson's Bay

Donderdag 14 september gaat Hudson’s Bay open. Het Canadese warenhuis in de Grote Staat in Maastricht kiest vanaf de start voor zeer ruime openingstijden.

Shoppen in combinatie met een hapje eten, bij voorkeur in het weekeinde, is aan een opmars bezig. Het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay in Maastricht speelt in op die trend met drie koopavonden op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de vaste koopavond (donderdag) is het nieuwe warenhuis net als de meeste andere winkels tot 21.00 uur open, op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur.

Ruime openingstijden 
Ook opmerkelijk: Hudson’s Bay gaat elke dag - behalve maandag (11.00 uur) en zondag (12.00 uur) - om 09.30 uur open. Dat is een half uur later dan de Hema en boekhandel Dominicanen, maar een half uur eerder dan concurrent De Bijenkorf, die om de hoek ligt. Het Canadese warenhuis gaat donderdag in Maastricht van start met zeer ruime openingstijden, 64 uur per week, uitgesmeerd over zeven dagen. Hema (63) en boekhandel Dominicanen (62) volgen daar vlak achter. De Bijenkorf volgt met 58,5 uur op de vierde plek, 5,5 uur minder dan Hudson’s Bay. 

Verwarring
Verwacht wordt dat winkels in het Maastrichtse centrum hun openingstijden deels gaan aanpassen aan het Canadese warenhuis, waardoor de verwarring over de openstelling verder zal toenemen. In Maastricht is op dit vlak namelijk geen uniformiteit. Elke ondernemer is vrij om zijn deuren te openen vanaf 06.00 tot 22.00 uur. 

Winkeltijden
Centrummanager Paul ten Haaf sprak met Hudson’s Bay, "maar toen was nog niet duidelijk welke winkeltijden het bedrijf zou gaan hanteren.” Hij zegt geen signaal te hebben gekregen van andere winkelbedrijven over aanpassing van hun openingstijden. Het thema blijft wel op de agenda. Ten Haaf: "Met ondernemersverenigingen en grootwinkelbedrijf zijn we in gesprek over de ontwikkeling van winkeltijden in samenhang met wensen van ondernemers en de behoeften van consumenten.” 

20:00 uur
Donderdag kondigde de koepel van grootwinkelbedrijven in Rotterdam aan vanaf medio 2018 de winkeltijden te verruimen met een uur tot 20.00 uur. Bedoeling is dat alle winkels tot dat tijdstip elke dag open zijn. Dat is een voorwaarde, zei de wethouder. In 2013 mislukte een eerste poging om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Nu is de tijd er wel rijp voor, verwachten de ondernemersvertegenwoordigers. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →