Voormalig seksclubeigenaar ging door hel na aanhouding voor mensenhandel

Print
Voormalig seksclubeigenaar ging door hel na aanhouding voor mensenhandel

Voormalig seksclubeigenaar Loek Geelen met stapels rechtbankdossiers voor zich. Afbeelding: Luc Lodder

Voormalig seksclubeigenaar Loek Geelen uit Landgraaf is deze zomer vrijgesproken van mensenhandel. Hij eist een schadevergoeding, maar die moet wachten want justitie gaat in hoger beroep. Wat heeft Geelen gedaan en hoe raakte hij verzeild in de seksbranche?

Loek Geelen (51) maakt een geknakte indruk. De laatste vijf jaar zijn een hel geweest, zegt de man uit Landgraaf. Dat is de periode waarin hij is opgepakt door de politie voor mensenhandel en na een opvallend lange rechtsgang is vrijgesproken van dat vergrijp. 
Geelen runde een paar jaar Club Pssst aan de ventweg van de Kaalheidersteenweg in Kerkrade. Daar werkten hoofdzakelijk Roemeense en Hongaarse dames volgens de opting- inregeling: een derde van hun opbrengst mogen ze houden, een derde is voor de clubeigenaar en een derde gaat naar de Belastingdienst. 

Het is goed mogelijk dat de dames voor pooiers in hun eigen land werkten, maar daar zegt Geelen niets van te weten. Alleen dat de vrouwen geregeld geld overmaakten naar hun thuisland. "Mijn cliënten hebben de dames altijd goed behandeld”, zegt advocaat Erik Maessen van Loek Geelen en diens zoon, die ook in de branche werkzaam was. De rechtbank in Maastricht heeft na onderzoek in onder meer Roemenië en Hongarije geen bewijzen gevonden dat Geelen zich schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel. Hij is wel veroordeeld voor de verkoop van Viagra, echte en nagemaakte, en dat is strafbaar. De straf van tweeduizend euro boete is echter voorwaardelijk omdat de rechtszaak zo lang heeft geduurd. 

Geelen wil nu een forse schadevergoeding. "Een miljoen euro”, denkt hij hardop. Maar die claim moet wachten, want justitie denkt nog steeds een zaak tegen Geelen te hebben en gaat in hoger beroep. "Ik verkocht eerst Nintendo’s en PlayStations op markten. Toen moest ik voor mijn werk naar Thailand, terwijl mijn toenmalige vrouw thuisbleef. We hadden contact via de webcam en begonnen wat te spelen." 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →