Aantal hotelgasten blijft stevig toenemen in Limburg

Print
Aantal hotelgasten blijft stevig toenemen in Limburg

Afbeelding: iStock

Ondanks de zware concurrentie van sites als Airbnb neemt het aantal hotelgasten stevig toe.

In het eerste halfjaar van 2017 is het aantal hotelovernachtingen in Nederland met 9 procent gestegen, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Liefst 22,9 miljoen keer meldden zich gasten aan de hotelreceptie voor een kamer: 12,4 miljoen overnachtingen van buitenlandse gasten en 10,5 miljoen van binnenlandse, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Meer overnachtingen
De hotels in Limburg boekten in het eerste halfjaar 10 procent meer overnachtingen dan in de eerste helft van 2016 en doen het daarmee relatief beter dan het landelijke beeld. Concurrenten van Limburg presteerden slechter: hoteliers in Brabant telden 7 procent meer overnachtingen, Gelderland pluste 3 procent en Zeeland 5 procent. Hotels in Drenthe keken als enige tegen een afname aan, minus 6 procent. 

Maastricht
Amsterdam is in de sector absolute koploper. Met liefst 7,6 miljoen overnachtingen neemt de hoofdstad een derde van alle hotelboekingen in het land voor zijn rekening. Meer dan de helft hiervan is van buitenlandse herkomst. Maastricht is de vierde hotelstad van het land, na respectievelijk Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en zag het aantal gasten toenemen. 

Duitsers
Vooral Duitsers vinden de weg naar Nederland: ze overnachtten 19 procent vaker dan in het eerste halfjaar van 2016 en vormen sowieso de grootste groep buitenlandse gasten. Daarnaast is het aantal boekingen van Amerikaanse en Russische gasten flink gestegen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →