Mexico opgeschrikt door zeer zware aardbeving

Print
Mexico opgeschrikt door zeer zware aardbeving

Mensen in Mexico-Stad zijn de straat op gevlucht. Afbeelding: AFP/Pedro Pardo

Bij de zwaarste aardbeving die Mexico sinds 1985 heeft getroffen zijn zeker drie doden gevallen en is aanzienlijke schade veroorzaakt. In een reeks Latijns-Amerikaanse landen langs de Stille Oceaan is vrijdag een tsunami-waarschuwing uitgevaardigd, berichtten Mexicaanse media.

De aardbeving was donderdag kort voor middernacht bijna 120 kilometer voor de kust van de zuidelijke deelstaat Chiapas en had volgens Mexicaanse media een kracht van 8.4. De aardbeving was zo hevig dat circa 800 kilometer verderop in de hoofdstad Mexico-Stad mensen door de beving in paniek raakten. Op straat filmden angstige Mexicanen het gewiebel van bijvoorbeeld de zuil van het monument voor de onafhankelijkheid in het centrum van de stad.

Ingestort
In het getroffen gebied wordt grote schade aan gebouwen gemeld zoals vanuit San Cristóbal de las Casas in Chiapas, waar ook de gemelde doden zijn gevallen. In een kustplaats in de deelstaat Oaxaca is een hotel ingestort en liggen naar verluidt mensen onder het puin, meldde de nieuwssite NVI noticias.

Crisis
President Enrique Peña Nieto heeft snelle noodmaatregelen aangekondigd. Hij heeft naar eigen zeggen een crisisvergadering met overheidsinstanties bijeengeroepen om "de situatie te controleren, te evalueren en actie te ondernemen''.

Verblijft u in het aardbevingsgebied? Neem contact met ons op.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →