KLM verwelkomde weer meer passagiers

Print
KLM verwelkomde weer meer passagiers

Afbeelding: iStock

KLM heeft in augustus weer meer passagiers aan boord van zijn vliegtuigen zien stappen. In totaal vervoerde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij ruim 3 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging van 6,4 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Het aantal kilometers dat die reizigers bij elkaar aflegden nam veel minder sterk toe, namelijk met 2,6 procent. Dat komt doordat KLM veel sterker inzette op kortere vluchten. Het aanbod naar bestemmingen binnen Europa lag meer dan 8 procent hoger dan een jaar eerder. Op lange vluchten was die groei maar 0,4 procent.

Stijging
Gemiddeld genomen zaten de toestellen van KLM vorige maand voor 91,4 procent vol. Dat betekent een stijging van de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, met 0,7 procentpunt.

Bij Air France en zijn regionale dochter HOP! stapten in totaal 4,6 miljoen mensen aan boord, 5,1 procent meer in vergelijking met augustus 2016. De gemiddelde bezettingsgraad verbeterde met 2,1 procentpunt tot 88,5 procent.

Vakantiemaand
Prijsvechter Transavia verwelkomde in de belangrijke vakantiemaand ruim 1,7 miljoen passagiers, een groei van 3 procent. Dat was genoeg om gemiddeld 93,6 procent van de stoelen aan boord te vullen, een verbetering van 1,5 procentpunt. Toch blijft de bezetting achter vergeleken met bijvoorbeeld Ryanair en easyJet.

Air France-KLM meldde verder dat de ticketprijzen ook in augustus duidelijk hoger lagen dan een jaar eerder. Het bedrijf liet bij de presentatie van de halfjaarcijfers in juli al weten dat het, in tegenstelling tot sommige branchegenoten, voor de rest van dit jaar een verdere stijging voorziet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →