Oversteekplaats

Print

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

We gaan terug naar juli 1979. De verkeerssituatie op deze straat is onhoudbaar geworden. Er gebeuren vrij veel ongevallen, vooral rond deze oversteekplaats waar dagelijks zo'n 550 schoolkinderen moeten oversteken. Een comité van ouders en kinderen willen dat de maximumsnelheid van 70 naar 50 km/h wordt teruggebracht.

In welke plaats is deze foto genomen, wat is de naam van de straat, en wie herkent het gewraakte verkeerspunt met de markante kerk op de achtergrond?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Beste Peter,
Ik kwam op internet bijgaand artikel tegen. Vele herinneringen kwamen hierbij naar boven. Leuk.
Mijn naam is Rob Honings, geb. 7-6-1958, en heb in mijn jeugd op de Pius XII op school gezeten. In de toenmalige 5-6e klas was ik ook brigadier/klaar over. In de lange oranje plastic jassen, met zuidwester hoofddeksel, spiegelei en fluit een kwartier vooraf en achteraf aan de schooltijden. In die tijd 4x per dag.
Rob Honings

Foto is op de Leyenbroekerweg en de school is de BS Leyenbroek.
De klooster van de kerk werd decennia’s gebruikt als een gezellenhuis voor buitenlandse mijnwerkers. Bijgevoegde foto (zie foto 2) is praktisch op dezelfde plek maar dan zonder stoplichten begin 60 jaren….
Grtjs
Cynthia van Laanen

Beste Peter,
De foto werd genomen in Sittard op de Leyenbroekerweg.
Het betreft het Kruispunt Leyenbroekerweg met de Bernardlaan en Charles Beltjenslaan. 
Het gebouw rechts op de foto is het voormalig klooster van de missionarissen van het Heilig Hart.
Met vriendelijke groet,
Felix Rameckers

Hallo,
Es se van Zitterd bis dan kin se dit sjtuk Zitterd.
Het is de Leyenbroekerweg met de kruising Bernhardlaan en het Marine monument. En de school was de Pius XII school die rechts achter het hekwerk lag.
Ralph van Daal

Beste Peter,
Dit is de plaats waar ik naar school ging. Er is in die tijd veel gebeurd op die weg. Ik Herinner mij een ongeval (op de plaats van de foto) met een kind dat fataal af liep.
Plaats Sittard
Weg Leyenbroekerweg
Kruising kolleberg park (bij mariniersmonument).
Groeten,
Roel Cox

Hallo,
Dit is bij het kruispunt Leyenbroekerweg, Charles Beltgenslaan en Beatrixlaan in Sittard, de kerk heet Christus Koning, moeders waren de verkeersbrigadiers. 
Vr. gr. 
Mevr Anke Beckers-Kooijman

Beste heer De Vreede,
De foto in de krant van vandaag, zaterdag 9 september, is gemaakt op de Leyenbroekerweg in Sittard, ter hoogte van het Mariniersmonument. Bij de Piusschool, jaren geleden afgebroken, was de oversteekplaats voor leerlingen, ouders voornamelijk moeders, zelf heb ik dit ook gedaan, gekleed met een hesje over de kleren, zorgden dat de kinderen veilig konden oversteken. De Kerk is de Christus Koningkerk, gebouwd door architect Wielders en in 1928 ingezegend, eerst als kloosterkerk, daarna rectoraatskerk, nu parochiekerk.
Overigens een leuke rubriek!
Vriendelijk groet,
Margot Wielders-Zorge

De foto van de verkeerssituatie is genomen in Sittard op de Leyenbroekerweg ter hoogte van het monument voor de mariniers. 
Groeten,
Miranda Philippen
Broeksittard

De foto op de website van de Limburger is de leijenbroekerweg in Sittard met de kerk van Leijenbroek (Ophoven)
Met vriendelijke groet,
Ingrid van Lier
Roosteren 

Deze foto is volgens mij in Sittard gemaakt, op de Leyenbroekerweg, kort voor het klooster. Links ligt de Kolleberg, aan de rechterkant ga je richting Stadspark en de bijbehorende straten.
Groetjes,
Astrid Smulders-Faszbaender
Sittard

Foto genomen op de Leyenbroekerweg in Sittard. Ter hoogte van de toenmalige lagere school Pius XII. Op de achtergrond de Christus Koning kerk. De Verkeersbrigadier zou wel eens mw. J. Bennebroek kunnen zijn!
John Hertogh

Geachte heer,
Deze foto is genomen in Sittard.
Dit is de Leyenbroekerweg bij het kruispunt Bernardlaan - Leyenbroekerweg richting Kollenberg.
Op de achtergrond de kerk van Leyenbroek.
Mvg
Piet Wehrens
Munstergeleen 

Beste Peter,
Deze foto is lijkt mij:’’ De Leyenbroek” met aan de rechterkant de “ PIUS X/XII(10 of 12) school,als je richting Munstergeleen rijdt vanuit Sittard. Aan de linkerkant van deze oversteekplaats,bevind zich de wijk: ‘’Kollenberg”.
Mvrgr
Rudolf Schwidder

Langs deze weg gaarne de reactie op de geplaatste foto.
De foto is genomen op het kruispunt Leyenbroekerweg – Bernhardlaan. Oversteek naar de school op de hoek van genoemde straat. Op de achtergrond de kerk en klooster Leyenbroek.
Ben ervan overtuigd dat ik de situatie goed heb ingeschat.
Jo van den Broek
Puth.

Deze foto is genomen in Leyenbroek (gemeente Sittard Geleen). Het betreft de oversteek op de Leyenbroekerweg. De kerk op de achtergrond is de R.K. kerk Christus Koning.
Met vriendelijke groet,
Math Louvenberg

De foto van zaterdag 09-09-2017 is de kruising kerk in leienbroek bij standbeeld  
Math Dekker
Sittard

L.S.,
De foto is genomen in Sittard op de Leijenbroekerweg, ter hoogte van de R.K. kerk. Daar lag (of ligt misschien nog wel) een school voor primair onderwijs. Ook de pastorie van de kerk ligt vrijwel tegenover de oversteekplaats.
Hoogachtend,
J.M. Boone
Zoetermeer

Kiek van toen is Leijenbroekerweg Sittard bij kerk Leijenbroek. 
Groet, 
Yvonne Janssen

Goedemorgen,
Foto is genomen op de Leyenbroekerweg waar ook het Mariniersmonument aan gelegen is in Sittard met op de achtergrond de Christus Koning kerk.
Met vriendelijke groet,
Louk Paulussen
Munstergeleen.

De foto in de krant van zaterdag 9 september 2017,is genomen op de Leyenbroekerweg te Sittard, de kerk is de Christus Koningskerk. Hier in deze kerk ben ik nl. getrouwd. Heb daar bij die oversteekplaats op de lagere school de Pius XII gezeten. 
Thea Houben-Fabus

Goedemorgen meneer de Vreede, 
De foto is genomen op de Leyenbroekerweg in Sittard, iets verder dan de kruising met de Charles Beltjenslaan richting Munstergeleen, de kerk is het klooster van de missionarissen van het Heilig Hart in Leijenbroek. 
Mvg 
Paul Magielse.

De foto van de rubriek kiek van toen is de Leyenbroekerweg met het kruispunt bij de bassischool te Sittard
Paul Schmeits.

Goedemorgen Heer de Vreede,
Ik reageer bij deze op de foto die ik vandaag zag op de site van De Limburger. Het is in de wijk Leijenbroek (Sittard) op de Leijenbroekerweg met de kerk van deze wijk op de achtergrond.
Groetend,
Bart Scheper
s.

Kiek van toen van 9 september is de Leyenbroekerweg te Sittard.
Mvgr.  
Marinus Witvoet

RK Kerk Leyenbroek. Leyenbroekerweg. Bij BS Leyenbroek. Kruispunt Leyenbroek en Charles Beltjenslaan - Bernhardlaan.
Gr. 
Frans van Montfoort. 

Dit is op de Leijenbroekerweg in sittard.
Nettie van der Zwan

Leyenbroekerweg te Sittard
JBM Sonnemanns

Leyenbroeker weg Sittard
A.M. de Vries

De foto is genomen in Sittard  op de Lijenbroekerweg, kruising Kolleberg bij de kerk van Lijenbroek.
Met vriendelijke groeten,
Gerda Staas

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →