Philharmonie stapt naar rechter om subsidie Brabant

Print
Philharmonie stapt naar rechter om subsidie Brabant

Afbeelding: De Limburger

Philharmonie zuidnederland vecht het besluit van Brabant aan om het gezelschap vanaf 2018 jaarlijks met 500.000 euro te korten. Intendant Stefan Rosu noemt de gang van zaken ‘bestuurlijk niet in orde’ en vindt dat de rechter zich daarover moet buigen.

Voorheen kreeg de philharmonie twee miljoen per jaar, maar de provincie Noord-Brabant heeft onlangs besloten dat van dat bedrag voortaan 500.000 euro in een potje wordt gestopt dat voor meerdere cultuurinstellingen beschikbaar komt.

Zere been
Dat is tegen het zere been van de philharmonie omdat het gezelschap vindt dat de provincie daarmee gemaakte afspraken schendt. Gevolg van de bezuiniging is dat projecten op het gebied van talentontwikkeling en educatie in Brabant geschrapt zullen worden. Met een stap naar de rechter hoopt Rosu een en ander te voorkomen.

Geïrriteerd 
De provincie Limburg reageerde eerder al geïrriteerd op het besluit van Brabant. Net als het gezelschap vindt de provincie vooral de manier waarop de bezuiniging wordt doorgevoerd – volgens beide partijen zonder fatsoenlijk overleg – onacceptabel. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →