Verdachte moord op Sven Prins blijft achter tralies

Print
Verdachte moord op Sven Prins blijft achter tralies

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Brunssum - Sergio K., één van de drie hoofdverdachten van de moord op Sven Prins, blijft voorlopig in de gevangenis. Zijn advocaat Luc Bien had de rechter verzocht om de voorlopige hechtenis op te heffen, maar die wens werd niet gehonoreerd.

Sven Prins werd op 25 september 2015, na een wilde achtervolging in Brunssum, geliquideerd. De afrekening vond vermoedelijk plaats in het drugsmilieu.

Thuis
Na een undercover-operatie werden drie verdachten gearresteerd: Xionel B., Jurandy T. en Sergio K. Momenteel zitten ze alle drie achter slot en grendel. Laatstgenoemde beweert thuis te zijn geweest op het moment dat Prins werd vermoord. Zijn raadsman Bien vindt bovendien dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om z'n client nog langer vast te houden. De rechter denkt daar echter anders over.

De inhoudelijke behandeling van de moordzaak rond Sven Prins vindt in november en december van dit jaar plaats. Het proces wordt uitgesmeerd over vier dagen: 27/28 november en 1/7 december.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →