Betonblokken van veiling Venlo om aanslag te voorkomen

Print
Betonblokken van veiling Venlo om aanslag te voorkomen

Recente afzettingen met betonblokken, Afbeelding: ANP

Betonblokken van de veiling in Venlo worden gebruikt om te voorkomen dat jihadisten met vrachtwagens een aanslag kunnen plegen tijdens een feestweekeinde in Vierlingsbeek.

De organisatoren van onder andere Vierlingsbeek Open Air en het Smartlappen- & Kapellenfestival willen de veiligheid van bezoekers garanderen. 

Ellende uitsluiten
De betonblokken moeten voorkomen dat vrachtwagens op de mensenmassa kunnen inrijden. Met de recente aanslag in Barcelona in het achterhoofd wil Vierlingsbeek alle mogelijke ellende bij voorbaat uitsluiten. Al zijn er geen signalen dat er iets op stapel staat. "Het is niet zo dat wij denken dat IS de Maas oversteekt", zegt een woordvoerster van de gemeente.

Volgens haar heeft de organisatie bij de gemeente gevraagd of het een goed idee is de Spoorstraat af te sluiten. "Prima vinden we, maar zorg er wel voor dat de hulpdiensten erdoor kunnen. De kans dat iemand een hartaanval krijgt is namelijk groter dan een terroristische aanslag."

Anderhalve ton
De betonblokken worden tijdig in het centrum neergezet. Op het Vrijthof in het dorp zijn in het weekeinde optredens van onder meer De Schintaler (vrijdag) en Golden Earring (zaterdag). Bij de laatste band worden 2.500 bezoekers verwacht. Op zondag is het smartlappen- en kapellenfestival en zijn er jeugdactiviteiten. ,,We hebben een heftruck moeten huren om de blokken neer te leggen’’, zegt Piet Verbeeten van het smartlappenfestival. ,,Het zijn blokken van anderhalve ton. Een stuk of acht. Die worden hierheen gebracht door een vrachtwagen.’’ 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →