Heeft Eygelshovenaar zijn zoontje mishandeld of zijn dat leugens?

Print
Heeft Eygelshovenaar zijn zoontje mishandeld of zijn dat leugens?

Afbeelding: Istock

Eygelshovenaar B.H. vindt dat hij vastzit op grond van leugens van zijn ex. Justitie ziet echter bewijs dat hij zijn jonge zoontje heeft mishandeld. De rechtbank beslist later dit jaar.

De 37-jarige B.H. uit Eygelshoven wordt verdacht van de mishandeling van zijn zoontje in april 2015, zijn ex-partner en daarnaast de vernieling van enkele zaken in de politiecel op 1 november 2016. Dat laatste kan hij moeilijk ontkennen, maar de eerste twee verdenkingen zijn leugens, stelt H., die in de wereld zijn  geholpen door zijn ex.

"En de officier van justitie gelooft dat”, stelde H. op een pro-formazitting voor de rechtbank Roermond. Advocaat Eric Maessen vroeg daarom of de voorlopige hechtenis van zijn cliënt kan worden opgeheven. Temeer daar H. al sinds november 2016 vastzit.

Herhaling
"Hij zit vast vanwege de kans op herhaling. Maar hoe reëel is dat? Na het vertrek bij zijn ex heeft zich niets meer voorgedaan”, aldus Maessen. Hij vindt dat H. met een contactverbod, locatieverbod en meldingsplicht vrij kan.

De man heeft echter een agressieve kant, getuige de vernielingen van de intercom en  lichtbak in de cel. Ook heeft hij bij de vorige zitting op de rechtbank een tv-monitor kapot geslagen. "Een agressief baasje”, concludeert officier van justitie Georges van den Eshof. Bovendien vindt hij de mishandeling van zijn zoontje en haar moeder over een langere periode te ernstig voor een vervroegde vrijlating.

Open eindjes
Ook is niet duidelijk wat het onderzoek van H. door het Pieter Baan Centrum heeft opgeleverd. "Te veel open  eindjes”, vindt de rechtbank in Roermond. H. moet daarom in de Geerhorst wachten op de inhoudelijke behandeling. Die staat voor eind novemberop de agenda.

Van  den Eshof bestrijdt dat H. vastzit op grond van leugens. Het kind heeft een gebroken arm opgelopen toen het nog geen drie jaar was, is meermaals geslagen, evenals zijn ex-partner, zo luidt de verdenking. "Het zoontje is te jong om te worden gehoord, maar ondervraging van een ander kind in een aparte studio heeft  erop gewezen dat H. zijn zoon heeft mishandeld. Extra verzwarend is dat hij de zorg had over het kind”, aldus Van den Eshof.

De rechtbank zal bepalen of dat voldoende bewijs is. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →