Celstraf geëist voor zware mishandeling van bewoner azc

Print
Celstraf geëist voor zware mishandeling van bewoner azc

Het azc in Baexem. Afbeelding: Maartje van Berkel

Tegen een 27-jarige man uit Ethiopië is bij de rechtbank in Roermond drie maanden cel geëist wegens zware mishandeling van een bewoner van het asielzoekerscentrum in Baexem.

Daarnaast wordt de man onder meer verdacht van het beledigen en bedreigen van COA-medewerker op het azc in Eindhoven en van mishandeling van een toezichthouder op het station in Venlo. Dit alles speelde zich af na de zomer in 2015, een paar maanden nadat de man in Nederland asiel had aangevraagd.

Verkrachting
De Ethiopiër is onlangs nog veroordeeld voor poging tot verkrachting en zit momenteel een celstraf uit van drie jaar, waarvan een voorwaardelijk.

Alcoholverslaafd
Volgens zijn advocaat is de man geestelijk beperkt, is hij verslaafd aan alcohol, lijdt hij aan ptss en moet hij zo snel mogelijk worden behandeld.

Uitspraak over twee weken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen