TUI evacueert gasten uit Florida

Print
TUI evacueert gasten uit Florida

Ravage na orkaan Irma op Sint-Maarten. Afbeelding: MINISTERIE VAN DEFENSIE / GERBEN VAN ES

Reisorganisatie TUI probeert Nederlandse reizigers die op dit moment in Miami Beach verblijven naar Orlando te evacueren. Lange files en gebrek aan benzine bemoeilijken deze evacuatie, zo laat TUI weten.

Ook is het lastig hun locatie te bepalen, zegt Petra Kok van TUI. "Veel reizigers reizen op eigen gelegenheid met een huurauto door Florida en zijn nog onderweg of ergens gestrand." TUI en dochteronderneming Kras informeren gasten via sms. Er zijn zo'n 500 TUI-passagiers in Florida. Het is niet bekend hoeveel van hen in Miami Beach zitten.

Gebrekkig geïnformeerd
Op Facebook klagen sommige reizigers echter dat ze gebrekkig worden geïnformeerd. Volgens TUI geven de lokale autoriteiten verschillende signalen af en dit draagt niet bij aan een rustige situatie ter plaatse. De geplande TUI fly-vlucht naar Miami en Orlando is vrijdag leeg vertrokken vanaf Schiphol. Alle passagiers hebben gehoor gegeven aan het advies van TUI om niet te vertrekken.

Géén repatriëringsvlucht
De vlucht landt eerst op Miami, twee uur eerder dan gepland omdat anders het vliegveld gesloten zou zijn. Daarna vliegt het door naar Orlando. De volle vlucht komt zaterdagochtend weer op Schiphol aan. "Het is géén repatriëringsvlucht, daarvoor zal eerst de Stichting Garantiefonds Reisgelden de situatie als calamiteit moeten benoemen", zegt Kok. Het gaat om passagiers die al zouden terugvliegen.
De eerstvolgende vlucht naar Florida gaat pas nadat orkaan Irma daar overheen is getrokken is, zegt TUI. De luchthaven van Miami sluit vrijdagmiddag lokale tijd en en zaterdag gaat Orlando dicht. Irma komt zondag aan in Florida.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →