Jos Hermens: ‘Geert Wilders heeft gelijk over de islam’

Print
Jos Hermens: ‘Geert Wilders heeft gelijk over de islam’

Afbeelding: Laurens Eggen

Ruim baan voor voormalig topatleet en atletenbegeleider Jos Hermens in Het Grote Zaterdaginterview. Anarchist, ondernemer, huisvader en idealist: Hermens (67) is het allemaal.

Met zijn bedrijf Global Sports Communication, gevestigd in Nijmegen, begeleidt hij sinds 1985 de top van de mondiale atletiek. Hermens is begaan met zijn atleten en met de wereld. "98 procent van de mensen die ik tegenkom, heeft goede bedoelingen. Een kleine minderheid maakt er een puinhoop van en die krijgt alle aandacht."

Ik pleeg liever zelfmoord
Over geloof heeft Hermens een uitgesproken mening: "Ik geloof niet in God, nee. Als iemand wil geloven, prima, maar met het extremisme in het geloof heb ik niets. Ik zal niet gauw voor de PVV stemmen, maar Wilders heeft gelijk als hij stelt dat we niet naïef mogen staan tegenover de islam. Ik zie wat er gebeurt in Ethiopië, ook daar worden overal moskeeën gebouwd. Ik wil nooit leven in een dictatuur waar vrouwen tweederangsburgers zijn. Dan pleeg ik nog liever zelfmoord."

Uitlachen
En over de huidige ontwikkelingshulp richting hulpbehoevend Afrika: "Onze atleten brengen miljoenen naar hun land en niemand van hen rijdt in een Porsche of Ferrari. Daar zorg ik wel voor. Wij begeleiden hen. Leren hen wat ze met hun geld kunnen doen voor hun dorp en familie. Dat is betere ontwikkelingshulp dan die van mevrouw Ploumen. De Afrikanen lachen ons nog net niet uit met al het geld dat we daarheen brengen. Dat wordt door dictators allemaal weggesluisd naar Zwitserse banken."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →