Jeffrey Herlings niet blij met Verstappen-vergelijkingen: 'Hij heeft pas één race gewonnen'

Print
Jeffrey Herlings niet blij met Verstappen-vergelijkingen: 'Hij heeft pas één race gewonnen'

Afbeelding: ANP

Motorcrosser Jeffrey Herlings is het beu om telkens maar vergeleken te worden met Max Verstappen. "Max is natuurlijk een super coureur, maar heeft nog geen titels behaald. Ik ben inmiddels al drie keer wereldkampioen."

Dat zei Herlings in een interview met de NOS.

Verder dan Max
De crosser uit het Brabantse Oploo vindt het moeilijk om telkens de Max Verstappen van de motorcross te worden genoemd. "Hij heeft pas één wedstrijd gewonnnen. Zelfs als ik dit jaar tweede wordt in de eindstand van het wereldkampioenschap ben ik verder dan Max ooit gekomen is."

Andere sport
Herlings begrijpt dat Formule 1 een veel grotere sport is dan motorcross ooit zal worden, maar vindt het tegelijkertijd jammer dat door de aandacht voor Max Verstappen zijn prestaties een beetje worden overschaduwd. "Wat hij doet is natuurlijk absurd, super goed. Maar ik vind het jammer dat andere sporten daaronder moeten lijden. Ik doe deze sport op het hoogste niveau en krijg daar relatief weinig aandacht voor. Maargoed, dan had ik maar een andere sport moeten gaan doen."

De crosser van KTM mag komend weekend aan de bak in eigen land. Op het circuit van Assen gaat hij voor eigen publiek proberen zijn 66e GP-zege te pakken.