Massaal in de file tijdens eerste herfstspits: drukste vrijdag van het jaar

Print
Massaal in de file tijdens eerste herfstspits: drukste vrijdag van het jaar

Afbeelding: Archief ANP

De eerste spits met herfstachtig weer is direct ook de drukste vrijdagmiddag op de weg van dit jaar, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). In de namiddag stond op de snelwegen ruim 300 kilometer file. "Dit jaar zagen we vrijdagmiddag nog niet eerder zoveel drukte."

De lange files zijn het gevolg van flinke regenval. Ook gebeurden relatief veel aanrijdingen: de VID telde er sinds het middaguur al 55, volgens de dienst grofweg een derde meer dan op een doorsnee vrijdagmiddag. Veel van die aanrijdingen gebeurden door aquaplaning, gladheid door water op de weg.

Automobilisten tussen West-Brabant en de grote rivieren kregen volgens de VID de langste files te verduren.

Hopeloos vast
Rond Dordrecht kwam het verkeer hopeloos vast te staan op de A16, meldde de ANWB. Die telde in totaal 530 kilometer file, N-wegen inbegrepen. "Dat is ongeveer twee keer zoveel als normaal op vrijdag", licht een woordvoerder toe. Doordat bij Hendrik-Ido-Ambacht iemand onwel was geworden en medische hulp nodig had, kwam het verkeer richting Rotterdam daar nog vaster te staan.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →