Tijdelijk maximaal 300 arbeidsmigranten op Landgoed Leudal

Print
Tijdelijk maximaal 300 arbeidsmigranten op Landgoed Leudal

Landgoed Leudal Afbeelding: Jeroen Kuit

Op Landgoed Leudal mogen tijdelijk maximaal 300 arbeidsmigranten worden gehuisvest. Het gaat om een gedoogsituatie, die van kracht blijft totdat er definitieve nieuwe afspraken zijn gemaakt tussen gemeente Leudal en de camping.

Leudal probeert al jaren in het bestemmingsplan te regelen dat 225 arbeidsmigranten het maximum wordt - tot nu zijn er 375 toegestaan - maar Landgoed Leudal vecht die bepaling steeds met succes juridisch aan. De rechter oordeelde tot tweemaal toe dat de gemeente de beperking niet goed heeft onderbouwd.

Nieuw besluit
Na de laatste rechterlijke uitspraak van mei had er al een nieuw besluit moeten liggen, maar Leudal wil meer tijd nemen om in overleg te gaan met de ondernemer. 

Nieuwe, definitieve afspraken kunnen er in november al liggen, verwacht gemeentesecretaris Han Bekkers. Daarna duurt het nog een poos voordat de inspraakprocedures zijn afgerond.

Boycot
Wethouder Arno Walraven geeft dinsdag tekst en uitleg aan de politiek over de gedoogbeschikking en de voortgang rond het conflict met Landgoed Leudal. Dat gebeurt achter gesloten deuren. Omdat daar geen reden voor is opgegeven, heeft D66 in een brief aan de commissieleden en de overige gemeenteraadsleden aangekondigd het besloten deel van de commissievergadering te boycotten.

"Er is geen enkele reden voor een besloten bijeenkomst”, vindt raadslid Leo Schouten. "Na het imago-onderzoek van deze week hebben we afgesproken actiever en opener te communiceren. Kennelijk zijn daden moeilijker dan woorden.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →