Rojer en Tecau schrijven US Open op hun naam

Print
Rojer en Tecau schrijven US Open op hun naam

Afbeelding: AFP

Jean-Julien Rojer heeft met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau de US Open gewonnen.

Het Nederlands/Roemeense duo versloeg in de eindstrijd de Spanjaarden Marc López en Feliciano López met 6-4,6-3.

De dubbelspecialist uit het Nederlandse Davis Cup-team stond voor de tweede keer in zijn carrière in de finale van een grandslamtoernooi.

Wimbledon
Rojer vormt sinds 2014 een dubbelkoppel met de vier jaar jongere Tecau. In hun eerste jaar samen wonnen ze direct acht ATP-titels. In 2015 volgde het grote succes op het 'heilige' gras van Wimbledon in Londen, gevolgd door de winst van de ATP World Tour Finals. Rojer en Tecau beleefden vorig jaar een tegenvallend seizoen, waarin ze slechts één titel pakten en op de grandslamtoernooien steeds vroegtijdig strandden.

Bekroning
Het ervaren en gelouterde duo herpakte zich dit jaar. Het resulteerde in drie toernooizeges, onder meer kort voor de US Open in Winston-Salem, en de ultieme bekroning volgde vrijdag in New York. Rojer en Tecau versloegen op weg naar de eindstrijd onder anderen de titelverdedigers Jamie Murray en Bruno Soares en in de halve finale ook het als eerste geplaatste koppel Henri Kontinen/John Peers. In de finale tegen López en López sloegen de geboren Antilliaan en de Roemeen op de juiste momenten toe. Een break in de vierde game van de tweede set bracht de beslissing.