MVV wint intensief duel met De Graafschap

Print
MVV wint intensief duel met De Graafschap

Afbeelding: Orange Pictures

MVV heeft vrijdagavond in een aantrekkelijk duel van De Graafschap gewonnen. In Doetinchem werd het 1-2.

In een intensieve openingsfase was de eerste mogelijkheid voor MVV. Dean Koolhof, vorig jaar nog speler van De Graafschap, schoot van ongeveer zestien meter op doel. Het schot was echter zwak en doelman Filip Bednarek kon de bal makkelijk pakken.

Druk
De thuisclub probeerde direct vol druk te zetten op MVV. Dat lukte, maar een schotje van Daryl van Mieghem na een mislukte corner was het enige gevaar dat De Graafschap in die openingsfase kon stichten. Na 10 minuten mocht MVV al de tweede kans noteren. Ricardo Ippel schoot hard en laag op doel. Maar precies op die plek stond de doelman.

Duwfout
Na dertien minuten lag de bal in het doel van MVV. Maar een duwfout in het strafschopgebied zorgde er voor dat de treffer werd afgekeurd. Shermaine Martina krulde de bal na 18 minuten bijna in de kruising na wat druk van MVV op de thuisploeg. Bednarek moest alle zijn kwaliteiten tonen om de bal uit het doel te houden.

De Graafschap barstte kort daarna door de pressie van MVV. Een voorzet aan de linkerkant van Joeri Schroijen werd aangeraakt door Koolhof. De bal kwam vervolgens op de rug van doelman Bednarek en viel binnen: 0-1. Een terechte voorsprong voor MVV.

Vuurwerk
Koolhof werd eerst als doelpuntenmaker aangewezen en werd ook omgeroepen door de stadionspeaker.  De treffer werd in het uitvak gevierd met vuurwerk. Na twee luide knallen had scheidsrechter Marin van den Kerkhof de buik er van vol en staakte de wedstrijd. Wim Dusseldorp, Ricardo Ippel en Ron Elsen gingen vervolgens naar het uitvak om de supporters toe te spreken. Na een onderbreking van twaalf minuten ging het duel weer verder.

Gelijkmaker
De Graafschap kwam prima uit de catacomben. De Superboeren kwamen een stuk sterker voor de dag dan in het eerste deel van het duel. Twee minuten na de hervatting kreeg de thuisploeg een levensgrote kans. Anthony van den Hurk stoomde op en lep de zestien van MVV binnen. Michael Verrips lette echter prima op en redde keurig. De thuisploeg was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar ook MVV was dicht bij een treffer.

Panklaar
Na een halfuur leek Koolhof dan toch zijn goal te maken. Een lobje ging richting de lange hoek, maar de bal zeilde net niet over doelman Bednarek. Hij tikte de bal over. De Graafschap kwam net niet tot scoren in de eerste 45 minuten, maar MVV was gewaarschuwd. Toch was het De Graafschap dat uiteindelijk meer reden had om op te letten. Een paar MVV-aanvallen werden verwerkt tot hoekschoppen. Uit één van die corners was het raak. Dean Koolhof legde de bal in de 51ste minuut panklaar voor Samy Mmaee die zijn sprongkracht optimaal gebruikte en hard binnenkopte: 0-2.

De Graafschap zette vervolgens alles op alles om de aansluitingstreffer te maken. In twee minuten tijd zeilde de bal twee keer rakelings langs het doel van keeper Verrips. De thuisploeg kreeg kans na kans en was vooral gevaarlijk uit corners. In de 74ste minuut juichte het publiek voor de 1-2. Maar de scheidsrechter oordeelde dat Van den Hurk buitenspel stond.

Wanhopig
Langzaam maar zeker werd De Graafschap wanhopig. Sommige schoten gingen wel erg ruim naast en de tijd tikte weg in het voordeel van MVV. Verrips onderscheidde zich met de nodige cruciale reddingen. Toch was daar uiteindelijk  de aansluitingstreffer voor De Graafschap. Mark Diemers maakte vier minuten voor tijd de 1-2 met een afstandsschot. De storm op het doel van MVV werd daarmee alleen maar heviger. Het offensief bracht echter geen treffer meer, waardoor MVV nu de leiding in de eerste divisie deelt met Oss.