Fortuna sleept gelijkspel uit het vuur in Emmen

Print
Fortuna sleept gelijkspel uit het vuur in Emmen

Afbeelding: Orange Pictures

Fortuna Sittard is er vrijdagavond ook de tweede uitwedstrijd niet in geslaagd een overwinning mee naar huis te nemen. In Drenthe bleef het 0-0 tegen FC Emmen.

Gedurende een groot deel van de eerste helft waren beide ploegen duidelijk aan elkaar gewaagd. Met het ene moment FC Emmen als bovenliggende partij dat Fortuna terugdrong op de eigen helft. En een paar minuten later de rollen precies omgedraaid.

Beste kans
Het was echter FC Emmen dat na een half uur spelen door leek te drukken. En met een paar goede kansen voor het doel van Fortuna kwamen de Emmenaren een aantal keren heel dicht bij de 1-0. De beste kans was daarbij nota bene voor oud-Fortunees Youri Loen, die met een harde bal op de paal de handen bijna in de lucht kon steken. 

Meteen na rust was het opnieuw Loen die tot twee keer toe op het Fortuna-doel kon schieten. En dat was meteen ook tekenend voor het wedstrijdbeeld na rust. Want Emmen ging in het tweede bedrijf door waar het gestopt was en zette Fortuna stevig onder druk. De Sittardenaren kwamen daarbij een aantal keren heel goed weg.   

Strafschop
Met nog tien minuten te gaan kreeg Emmen na een overtreding van Wessel Dammers een strafschop, maar Anco Jansen kreeg de bal niet langs Fortuna-keeper Miguel Santos, die voor de zoveelste keer een doelpunt voorkwam. Een paar minuten kreeg voor tijd kreeg Cas Peters een rode kaart en moest Emmen met tien man verder. Maar het bleef ook daarna 0-0.