Zapp Theaterprijs voor Het Laagland uit Sittard

Print
Zapp Theaterprijs voor Het Laagland uit Sittard

Een scène uit ‘Joris & de Drakentemmers’ van theatergroep Het Laagland. Afbeelding: Joost Milde

De Sittardse theatergroep Het Laagland heeft de Zapp Theaterprijs 2017 gewonnen. Het Laagland kreeg de prijs, dé publieksprijs voor jeugdtheater in Nederland, voor de voorstelling ‘Joris & de Drakentemmers’.

De jury, volledig bestaande uit kinderen, beoordeelde zowel de uitvoering als de boodschap van het stuk – iedereen heeft zijn eigen draken, zijn eigen angsten te overwinnen – als origineel, fantasierijk en bijzonder. ‘Joris & De Drakentemmers’ werd op die punten als beste van de vijf voor de prijs genomineerde voorstellingen gekozen.

Ingenomen
Artistiek directeur Inèz Derksen van Het Laagland is bijzonder ingenomen met de prijs. “Omdat de beoordeling door kinderen is gebeurd, en niemand beter dan kinderen kan beoordelen of zo’n voorstelling ook áánkomt bij de groep waarvoor ze bedoeld is. En omdat dus maar weer eens duidelijk wordt dat kinderen ook moeilijke, zware onderwerpen aankunnen, mits je die maar presenteert in een vorm en op een toon die op hun leeftijd zijn afgestemd. Zolang je maar écht blijft, niet alleen enthousiast maar ook eerlijk bent in wat je op het toneel zet.”

Behalve de eer krijgt de winnaar van de Zapp Theaterprijs ook enkele weken gratis reclametijd op televisie rond de jeugduitzendingen van NPO Zapp.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →