Forse plensbuien trekken zaterdag over Limburg

Print
Forse plensbuien trekken zaterdag over Limburg

Een donkere lucht en ruiters galopperend langs de bosrand, zaterdag tussen Cadier en Keer en Margraten. Afbeelding: Loraine Bodewes

Vanuit het zuidwesten trekken zaterdagmiddag enkele forse plensbuien over Limburg met kans op onweer en hagel.

Later op de avond wordt het droog en helder, maar ook snel kouder. 

De aanhoudende regen heeft vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag al veel overlast veroorzaakt in de regio Den Haag. Uit de hele regio, onder meer De Lier en Leiderdorp, kwamen meldingen van ondergelopen kelders, straten en tunnels. Maar de wateroverlast was het grootst in de Haagse binnenstad. Op een aantal plekken moesten mensen uit auto's worden gered omdat die onder water waren gelopen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen