Ploumen: Volgend kabinet moet 'abortusfonds' doorzetten

Print
Ploumen: Volgend kabinet moet 'abortusfonds' doorzetten

Afbeelding: ANP

Een nieuwe minister voor Ontwikkelingssamenwerking moet doorgaan met She Decides, het fonds dat abortussen voor meisjes in ontwikkelingslanden subsidieert.

Dat zegt scheidend minister Lilianne Ploumen uit Maastricht in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen, schrijft de NOS op haar site. "Nederland heeft er wereldwijd erkenning voor gekregen; als nu een volgend bewindspersoon zegt: ik wou het er maar bij laten zitten, is dat toch wel een beetje een aanfluiting voor Nederland", vindt Ploumen.

De minister begon het fonds toen president Trump na zijn verkiezing de financiering stopzette van organisaties die zich bezighielden met voorlichting, anticonceptie en abortus. In het fonds zit op dit moment 300 miljoen dollar, zegt Ploumen. Het doel is om aan het eind van dit jaar 600 miljoen dollar bij elkaar te brengen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →